Cu două premii Microsoft în palmares din anul anterior, COPA-DATA a obținut în acest an, al treilea premiu global Microsoft Partner of the Year, de această dată la categoria “Internet of Things”. Acest premiu vine ca o recunoaștere din partea Microsoft a inovațiilor remarcabile și a soluțiilor de software bazate pe tehnologia Microsoft.

 

În fiecare an, Microsoft decernează mult doritele premii “Partner of the Year Awards” la conferința mondială pentru parteneri. Anul acesta, au fost prezentate proiecte de la mai mult de 2800 de companii din 115 țări, într-un total de 34 de categorii internaționale și 103 categorii naționale. COPA-DATA a fost desemnat câștigătorul categoriei IoT (Internet of Things).

 

Acest succes este o dovadă excelentă a înaltei calități și a nivelului de performanță demonstrate de soluțiile IoT bazate pe software-ul nostru zenon și pe ultimele tehnologii și produse Microsoft, în special platforma cloud Microsoft Azure incluzând Azure IoT Suite,” explică Johannes Petrowisch, Global Partner & Business Development Manager, COPA-DATA. “Suntem extrem de încântați de acest premiu și am dori să le mulțumim tuturor clienților și partenerilor noștri care au făcut această realizare posibilă. Am dori, de asemenea, să îi felicităm pe cei trei finaliști din categoria IoT – Accenture/Avanade, The Yield și ML!PA Consulting GmbH – pentru performanțele lor excepționale.

 

Premiul Microsoft Partner of the Year Award 2017 a fost acordat companiei COPA-DATA ca urmare a unei aplicații IoT ce se folosește de interacțiunea tehnologică dintre zenon și Microsoft Azure pentru a pregăti producătorii de echipamente, precum KHS, pentru digitalizarea în industrie. Astfel, utilizatorii pot avea acces la toate datele referitoare la utilaje/mașini individuale, linii de asamblare, sau la întreaga unitate de producție prin intermediul unui singur sistem. Servicii adiționale precum analize predictive, machine learning, raportare cross-site, întreținere și control de la distanță, pot fi bazate integral pe cloud și de asemenea implementate în scenarii hibrid.

 

COPA-DATA și Microsoft – un parteneriat de durată

 

Încă din 2005, COPA-DATA a fost un membru activ al Microsoft Partner Network, bucurându-se ulterior și de titulatura de Gold Certified Partner începând cu 2008. De la înființarea companiei, COPA-DATA a folosit sistematic tehnologie Microsoft precum Microsoft Azure, SQL Server, .NET și Windows Server. Deținând numeroase titluri și premii (2013 – Gold Application Development, 2014 – Gold Intelligent Systems, 2016 – Silver Cloud Platform și Microsoft Partner of the Year Award în 2015 – ISV Partner of the Year în Austria, 2016 – Country Partner of the Year în Austria și în Sectorul Public: Microsoft CityNext Award, 2017 – Internet of Things [IoT] Award), COPA-DATA face parte dintr-un grup exclusivist de parteneri Microsoft. Mai mult de atât, începând cu 2014, COPA-DATA a devenit membru al inițiativei Microsoft CityNext.