Pe lângă proiecte de automatizare clasice, cererea pentru soluții scalabile care oferă conectivitate de la senzor la cloud și cu dispozitive mobile este în continuă creștere printre firmele de producție industrială. COPA-DATA răspunde acestei cereri prin integrarea software-ului său, zenon, cu platforma cloud Microsoft Azure. Datorită cunoștințelor și experienței în ceea ce privește soluțiile bazate pe cloud pentru smart factory și smart city (fabrici și orașe inteligente), COPA-DATA a obținut statutul Gold în competența Microsoft Cloud Plarform.

Prin acordarea competențelor, Microsoft își susține partenerii din cadrul Microsoft Partner Network în a-și prezenta abilitățile de lideri în industrie și cunoștințele de specialitate într-o manieră profesională în scopul diferențierii în mod clar de concurență. Pentru a obține una sau mai multe competențe într-una din cele șase categorii existente în prezent, este necesar să se îndeplinească anumite cerințe iar acestea să fie evidențiate în evaluări anuale. În funcție de gradul în care aceste cerințe au fost îndeplinite, unei companii i se poate acorda o competență Gold sau Silver. Numai partenerilor care au demonstrat o performanță ridicată constantă și dedicare excepțională li se acordă competența Gold.

După obținerea Silver status în competența Cloud Platform în 2016, COPA-DATA a îndeplinit acum toate cerințele pentru a atinge cel mai înalt nivel – Gold – în această categorie.

Cerințele pentru obținerea Gold status în această competență sunt mari”, explică Johannes Petrowisch, Global Partner & Business Development Manager la COPA-DATA. ”Unul dintre criterii, de exemplu, a fost să fi avut vânzări de cel puțin 100 000 USD în ultimele douăsprezece luni pentru Microsoft Azure. Pentru acest lucru companiile trebuie să implementeze proiecte pentru clienți la o scară relativ largă și într-un timp destul de scurt pentru a obține competența în cauză. Suntem, așadar, deosebit de mulțumiți de faptul că am reușit să evidențiem acest aspect și ne-am putut afirma ca un partener expert pentru proiecte în cloud.”

Cum zenon este perfect integrat cu Microsoft Azure, datele pot fi preluate și procesate centralizat și în timp real. Asta înseamnă, de exemplu, că indicatorii relevanți pentru producție, performanță sau consum din locații diferite, pot fi interceptați, colectați, procesați și comparați pentru a identifica potențialul de îmbunătățire și pentru a se lua măsurile de optimizare corespunzătoare. Datorită conectivității de la orice nivel până la cloud, interacțiunea dintre cele două tehnologii oferă o gamă complet nouă de aplicații ce permite îmbinarea proiectelor clasice de automatizare cu proiecte de IT sau business. Ca rezultat, eficiența producției poate fi crescută, folosirea resurselor optimizată, iar modele complet noi de servicii sau business pot fi implementate – astfel numind doar câteva dintre beneficii.

Integrarea dintre zenon și Microsoft Azure a început în anul 2014. Inițial, principalul motiv pentru integrarea anumitor servicii Microsoft Azure a fost să ofere o soluție scalabilă pentru stocarea volumelor mari de date colectate centralizat în proiecte industriale într-o infrastructură eficientă din punct de vedere al costurilor. ”Pentru aplicațiile industriale din ziua de azi, care se extind până la cloud, modelul de livrare este folosit în special pentru calcule intre diferite sisteme sau diferite locații și pentru analize predictive,” explică Stefan Reuther, Director Vânzări la COPA-DATA. ”Pentru a capta, colecta, agrega, procesa mai departe și prezenta date, utilizatorii necesită un software de performanță înaltă precum zenon pentru a obține informații utile referitoare la debitul producției, consumul de energie și indicatori ai calității.”

Pe lângă competența Gold Cloud Platform, COPA-DATA este de asemenea prezentat ca partener cu competență Gold pentru Application Development (Dezvoltare de aplicații).