”TwinCAT, începe trasarea!”

 

Corpul uman a evoluat în ceea ce s-ar putea numi un sistem de unități funcționale aflate în perfectă armonie. Același principiu s-ar putea aplica, la figurat, unui sistem de automatizare care combină funcții precum inteligență, senzori, controlul mișcării și vizualizare într-o perfectă armonie. De acum, odată cu introducerea software-ului TwinCAT Speech, sistemele de automatizare pot învăța să asculte și să vorbească.

TwinCAT dă posibilitatea sistemelor de automatizare să opereze la fel de eficient și fluent precum corpul uman: un PC industrial cu un runtime TwinCAT oferă ”capacitatea intelectuală”, TwinCAT Motion Control asigură mișcări precise și dinamice, iar interfețele I/O se conectează la cei mai variați senzori și sisteme de bus pentru a furniza informații si date. Recent, abilități vizuale au fost adăugate prin TwinCAT Vision ca și componentă complet integrată. Cu noul modul de software TwinCAT Speech, capacitățile de ascultare și de vorbire completează acum analogia cu capacitățile omenești.

TwinCAT Speech permite introducerea de date vocale în diferite limbi și output de interogări sau informații în concordanță cu standardele industriei. Acest lucru permite ca interacțiunea cu sistemul de automatizare să decurgă mult mai eficient și convenabil. Tehnologia poate fi implementată în mai multe industrii, într-o gamă variată de aplicații, de la proiectarea mașinilor-unelte până la automatizarea clădirilor.

De exemplu, în procesul de lucru la o componentă a unei mașini-unelte, personalul de lucru și mentenanță poate face cu ușurință o interogare referitoare la impactul pe care l-ar putea avea o schimbare în setările aplicației curente de control sau simulare, fără a fi nevoie să folosească o interfață de operator convențională. În plus, mesaje de alarmă acustice adecvate pot fi emise atunci când sunt atinse valori critice în sistem.

Introducerea de date vocale este valabilă ca funcție offline și este implementată în baza funcționalităților incluse în sistemul de operare Windows. Cu alte cuvinte, se poate realiza fără a fi necesară o conexiune la internet sau cloud. Redarea de date vocale din TwinCAT Speech este valabilă atât ca funcție offline cât și online. În situația de offline, suportul este oferit de funcționalitățile Windows potrivite, iar în situația online, prin Polly – serviciul text-to-speech de la Amazon. Nota realistă a datelor vocale de ieșire pentru aceste aplicații este sintetizată cu ajutorul tehnologiilor de deep learning. Multiple voci pot fi adăugate pe lângă cache-ul de fișiere audio generate online.

www.beckhoff.com/twincat-speech